Samu Zsolt – Infinity magyarországi születésű, roma származású szellemi vezető, nonduális tanító. Habár ismertsége még feltörekvőben van, különösen fontos és jelentős korunkban betöltött szerepe. Saját szenvedései hatására kényszerült arra az útra, amin végigmenve megtapasztalta a végső valóságot és éli azt. Ez a létezés legmagasabb ismert tudatszintje, amit csak nagyon kevesen értek el. Feloldatlan, rég elfeledett gyermekkori traumái 33 éves korában újra feltörtek, melynek következtében nyolc évig tartó megpróbáltatásai során végig élte és tapasztalta mindazt, amiről csak a spirituális könyvekben beszélnek ismert tanítók. Ennek hatására előbb saját maga és családja, majd – szinte ezzel párhuzamosan – a környezetében élők élete is megváltozott. Jelenleg pedig egyre nő azon emberek tábora, akiknek napi szinten segít azóta is. Tanításai videók, könyvek és bejegyzések formájában érhetők el, valamint személyes jelenlétével is elősegíti az igazság felébredését – vagyis azt, hogy az emberek felismerjék, kik is ők valójában.

Életrajz

Samu Zsolt 1974-ben született Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Fehérgyarmaton. Jánkmajtison élt 12 éves koráig egy roma gettóban. Erős vágya volt, hogy kitörjön onnan, mert úgy érezte, nem oda való. A mindig jó tanuló gyermek gondolkodása nem volt éppen átlagos. Hálás volt a létezésért, hálás volt a világ tapasztalásáért. Az érdekelte, hogy léteznek-e azok a helyszínek, emberek akiket éppen nem lát. Azon elmélkedett, hogy a világ miért ennyire felosztott szegénységre és gazdagságra, hogy miért nem egy valaki kormányozza és az miért nem teremt egyenlőséget. Sokat töprengett azon is, hogy mi irányíthatja a testünket. Gyerekként odáig jutott, hogy nem az ő értelme irányítja a testet és a test mozgását, hanem egy felsőbb hatalom.

1986-ban családjával elköltözött Vas megyébe, Tormásligetre. Esztergályosnak tanult, majd később CNC programozó képesítést szerzett. Közben megházasodott, született két gyermeke, egy fiú és egy lány. 2004-től Ausztriában dolgozott programozó technikusként. A család 2 év múlva követte külföldre, ahol később a felébredése is történt.

A 2008-as gazdasági válságot követően egy évig volt munka nélkül és hirtelen mély depresszióba zuhant, ugyanis aktiválódott gyermekkori traumáinak hatása. Az orvosok megállapítása szerint poszttraumás stressz szindrómában szenvedett, ami miatt végül már önmagától is félt. Mindez komoly fizikai tünetekkel társult. Mivel nem tudtak rajta segíteni a szakemberek, elhatározta, hogy önmaga húzza ki saját magát a pokolból. Ebben a szenvedésben egy napon hirtelen felismerte: Semmi értelme az életnek – ennek a rövid szakasznak -, küzdeni ebben a világban, ha utána meg fogunk halni. Ebből szeretett volna kiszállni – ebből a menetből, amit az emberek normálisnak tartanak. Az a vágy bukkant fel benne, hogy a gyermekkorában megélt – és amit akkor nem tudott megfogalmazni – állapotot, vagyis a természetes létállapotot élje meg. A tiszta „vagyok” létállapotra, a gyermekkori felhőtlen állapotra vágyott és ez indította el ezt a folyamatot.

Az önmegsegítés során két hasznos könyvre bukkant. Az egyik volt Susan Forwardtól a Mérgező szülők, ami felnyitotta szemét és rájött, hogy nem az, akinek hitte magát. A másik Judith Hermantól a Trauma és gyógyulás, ami megadta a végső döfést az elmének, a szenvedésnek, mert megértette ebből a könyvből, hogy a gyermekkori traumától szenved. Újra kellett élnie ezt a gyermekkori sokkot egyedül, aminek végkifejleteként egy utolsó kérdés bukkant fel benne: „Miért szenvedek ennyire?” Ekkor az jött válaszként mélyen belülről, hogy: „Meg kellett volna halnod gyerekként”. Ebben a pillanatban, a munkahelyén elindult benne egy halálélmény, ami két egymást követő napon megismétlődött, majd a harmadik napon felébredt.

Akkor még nem tudta, mi a felébredés. Élvezte a csodát és tapasztalta Isten jelenlétét a lakásban, majd mindenben Istent látta és azt, hogy nincs tárgyi világ, mert minden Istenből van. Látta, hogy nincs emberiség, csak Isten van, ami alakot ölt. Teljesen újnak tűnt számára a világ. Majd beavatást kapott a kőszegi főtéren, ahol meglátta az isteni fényt. Később találkozott spirituális keresőkkel és tőlük tudta meg, hogy ez a megvilágosodás. Megismerte a keleti tanítókat és írásaikból látta, hogy ő is az ott leírtakat tapasztalta meg. De ezek a csodálatos állapotok elmúltak és jött a nemlét fenyegető érzete és tapasztalása. Ezen a nemléten átmenve – ami olyan, mint egy világvége – tapasztalta meg, hogy nem ő van a világban, hanem a világ van benne. Benne voltak a gyermekei, a tárgyak és ő volt az a tér, amiben teremtődik a világ.

Ekkor döntött úgy, hogy a tapasztalásait megosztja keresőkkel. Létrehozott egy kis létszámú skype csoportot, ahol addig beszélt az embereknek erről, míg sikerült két embert elsegítenie a csend megtapasztalásáig. Ez a csend nem az a csend, amit az elmével ismerünk, hanem az a csend, amiben benne van minden felfogható és felfoghatatlan. Ez az ami van, ez az ami létezik. Később Face-book csoportokat és oldalt hozott létre, mert szerette volna minél több emberrel tudatni, hogy van ilyen és hogyan érhető el. Így kezdődött előadói munkássága, ahol idővel egyre több ember kereste meg és egyre több ember tapasztalhatott általa.

Bár jelenleg is külföldön él, de erős szándéka, hogy elsősorban a magyar emberekhez jusson el az általa nyújtott segítség. Rendszeresen Magyarországra utazik és tart előadásokat, elvonulásokat, könyvbemutatókat és ad egyéni kezeléseket.

Könyvei

Két könyve jelent meg eddig magánkiadásban. Az első könyv, az „Aranylövés AZ Elmének” egy blogja alapján íródott 2016-ban, melyben felébredési útja van részletesen lejegyezve. Ezen tanításai által olyan szinteket tudtak emberek megtapasztalni rövid időn belül, ami neki évekig tartott.
2018-ban jelent meg újabb könyve „Aranylövés AZ Elmének 2 – Menny és Pokol az utamon” címmel, melyben azok a találkozások és küzdelmek vannak leírva, melyekkel Zsolt az útja során szembesült. Első könyve már angolul is elérhető e-book formátumban.